Wij zoeken initiatiefnemers voor sportieve en ludieke acties met een opbrengst groot of klein voor onze projecten in Indonesië. Een idee? Mail naar info@amurang.nl of zet een bericht op facebookpagina Amurangers. De stichting ondersteunt alle initiatieven met promotiemiddelen en -advies. Hieronder een paar voorbeelden van acties zoals die in het verleden plaatsvonden.


Na een ongelukkige start in 2011 classic HD Rally Amurang Tondanobegonnen Dirk Dijkstra en Jane Cohen eind 2012 
met hun Classic HD-Rally aan 24.000 avontuurlijke kilometers door Australië. Eind december 2013 reed Dirk Dijkstra vanaf Oost-Timor de laatste 3000 kilometers naar Tondano. Begin januari kwam hij daar aan. Met deze expeditie zamelden Dirk en Jane meer dan € 10.000 in voor de bouw van het tehuis in Tondano. 


Tialda (12) en Amarins (14) van Dijk zijn al zes jaar voor stichting Amurang bezig. In december verkopen zij kerstkaarten. Tijdens Koninginnedag staan zij met snuisterijen op de vrijmarkt. Tussendoor organiseren ze spontaan een lege flessen-actie. Hun droom is om ooit ook in Amurang op de school te mogen helpen als vrijwilligster.


De Noorder- en Zuiderkerk in Nieuw Amsterdam hebben met diverse acties in 2012 en 2013 meer dan € 6000 opgehaald. De coördinatoren Geertje Schipper en Gurbe Leeman organiseerden o.a. een sponsorloop, verkoop van 'kniepertjes' en Indonesisch eten. De 40 dagen-actie stond in 2012 in het teken van het werk op Sulawesi. Ritsko en Watse zijn langs geweest om over de voortgang van de projecten te vertellen.