Ritsko van Vliet (links op foto), hbo-docent en communicatiespecialist, wilde in 2002 op zijn vijftigste verjaardag geen cadeaus, maar giften voor een goed doel. Omdat zijn moeder (overleden toen hij twee jaar oud was) uit Amurang kwam, wilde hij iets doen voor het welzijn van de kinderen en jongeren  uit deze plaats op het Indonesische eiland Sulawesi.

Hij kwam in contact met Watse Tigchelaar (rechts op foto). Zijn bedrijf doet ook zaken op Noord-Sulawesi. Watse was direct enthousiast voor dit initiatief mede omdat hij ook graag iets wil doen voor de gemeenschap in die regio. 


Watse's personal assistant in Indonesië, Marline Punusingon reisde naar Amurang en ontdekte dat de katholieke zuster Pauline Wanguwesio daar met dertig kinderen verbleef in een tijdelijk onderkomen. Pauline was vanwege de onlusten gevlucht uit Poso/ Midden-Sulawesi. Haar wens was om de gevluchte kinderen met andere kansarme jeugd onder te brengen in één groot tehuis. Deze wens heeft de stichting inmiddels in augustus 2006 gerealiseerd. Inmiddels staat er ook een nieuwe basisschool, is er een studiefonds en lopen er met vrijwilligers vele educatieve projecten. Het huidige project is het bouwen van een kindertehuis in Tondano. 

Op de kopfoto zetten Ritsko en Watse in 2004 de eerste stappen naar het terrein waar het tehuis in Amurang gebouwd zou worden.